Mitől lettél azzá, aki vagy? Prof. Brian Little zseniális fickó. Pszichológus, személyiségkutató, a University of Cambridge professzora. Olyan tanár ő, akinek az óráit tátott szájjal hallgatja az ember. Én legalábbis így lennék vele. Az előadása rendkívül élvezetes, ő maga pedig nagyon szerethető, jó humorú, kicsit gallás beütésű, extrém introvertált, ami erős rácsodálkozást eredményez, mert hát hogy lehet egy ilyen jó humorú, viccelődő fickó, aki folyamatosan előad és emberek között van, és akiért rajonganak a hallgatói, extrém introvertált?

Ez is kiderül az előadásából. Mert van, amikor túllépünk saját jellemvonásainkon, mivel kultúránk néha ezt igényli tőlünk, vagy mert célunk van vele. Nem csak egy rakás jellemvonás vagyunk. “Hasonlítasz néhány másik emberre, de nem hasonlítasz egyetlen másik személyre sem.” Mitől leszek én én, és te pedig te? Az tesz azzá, ami a küldetésünk, a tehetségünk, az életfeladatunk. Akkor tudunk saját karakterünkön túllépni és átmenetileg (!!) karakteridegenül viselkedni, ha ezzel előbbre jutunk saját küldetésünkben, ha ez a szerepjátszás egy nagyobb célt, vagy az életfeladatunkat szolgálja.

Vigyáznunk kell azonban magunkra. Tudnunk kell mikor játszunk szerepet. Egy introvertált tud ál-extrovertáltként viselkedni, de csak egy darabig. Tudnunk kell, fel kell ismernünk, és tudatosítanunk, hogy mikor játszunk, utána pedig kell idő a visszavonulásra is. Legyen az akár a legváratlanabb hely… na, de nem lövöm le a poént.