Rengeteg olyan pillanat van az életben, mikor tudod, hogy meg kell tenned valamit. Szükséges is, muszáj is, tudod, hogy meg kell tenned, de mikor a konkrét cselekvésre kerülne a sor, egyszerűen azt érzed, hogy nincs hozzá kedved.

Elhatároztad, hogy holnap reggel futni mész. Még a ruhádat is kikészítetted, hogy biztos ne felejtsd el vagy ne halaszd el. Majd mikor hajnalban felkelsz, és látod ugyan a ruhát, amit kikészítettél, de kint még sötét van, az eső is esik, te meg a jó puha ágyban fekszel… hát a francnak van kedve most futni menni. Úgyhogy inkább a másik oldaladra fordulsz, a fejedre húzod a takarót és alszol még egy kicsit.

VAGY kikelsz az ágyból, és annak ellenére, hogy semmi kedved hozzá, azt mondod “a fenébe is, akkor is megcsinálom”! #doitanyway Akkor is megcsinálom! Egy újabb pofonegyszerű mentális trükk, ami nagyon hasonlít az 5 másodperces szabályra, tulajdonképpen annak egy változata, és legalább annyira hatásos. #akkorismegcsinálom

 


Mai feladat:

Alkalmazd a fentieket, a következő 24 órában, ha azon kapod magad, hogy valamit meg kellene csinálnod, de nincs kedved hozzá… 5-4-3-2-1 #azértismegcsinálom!

…és olvass tovább…