Annyi jó online kurzus van! Egyre több, és egyre nehezebb a választás. Én magam pedig egyre sűrűbben kapom azon magam, hogy legalább 56 ablak van nyitva a gépemen, mert ez a kurzus is tetszik, az is érdekel, ez mennyire jó lenne, erről még nem tudok semmit, de épp itt az ideje, ez most nagyon aktuális, az meg az lesz hamarosan, és erről is többet akarok tudni és arról is.  Design, kreativitás, művészet, önfejlesztés, pszichológia, leadership, coaching, üzlet, weblap készítés, graphic design, hogy bánjunk a pénzzel, és a többi, és a többi… Ott a MOOC vagy a Coursera, ahol a „naaagy” egyetemek is ajánlanak kurzusokat (Harvard, Yale, Berkeley, Stanford, Princeton), vagy az Alison, ahol több, mint 800 (!!) ingyenes online kurzus van fent, de ott a Skillshare is, ahol hétköznapi emberek osztják meg a tudásukat.

Most épp a CreativeLive-ra kattantam rá, ahol magyar idő szerint esténként 18:00-tól ingyen lehet részt venni egy-egy kurzuson. Érdemes szemezgetni a lehetőségekből az ON AIR menüpont alatt. A kurzusok meg is vásárolhatóak, érdemes figyelni az akciókat és ajánlatokat. Amit szívből ajánlok, az Mel Robbins: How to Break the Habit of Self-Doubt and Build Real Confidence  és Dave Evans & Bill Burnett : Designing your Life kurzus, bár ezek sajnos már nem ingyenesek. Ez utóbbinak az élő verziója a Stanford Egyetem minden idők leglátogatottabb kurzusa.

Ami mostanában lesz, és ingyen (!), az Mel Robbins mini-kurzusa a Crowdcast-en. Ha nem érsz rá, sebaj, utána bármikor visszanézheted, ha regisztrálsz. Én már megtettem! Ez a kurzus a szokásokről, az önszabotázsról és az önbizalomról szól majd, mely nem egy adottság, vagy egy személyiségjegy, hanem egy készség, amely fejleszthető! Nemrég láttam egy cikket, melyben 40 linket gyűjtött össze a szerző, melyek hasonló oldalakra vezetnek. Köztük vannak az MIT és a Yale nyitott kurzusai, az Udemy, a Khan, az Udacity, és a lista folytatódik. Rendesen bele lehet feledkezni…

Az Alison-on most épp 18 kurzus figyel a kedvencek közt a mappámban, és vár arra, hogy odajussak, na és itt a Yale pszichológia kurzusa is…

Tényleg elképesztő, hogy bármit meg lehet találni online, a virágkötészettől a programozásig. Szóval nincs mentség: ha érdekel valami, keress rá, csináld meg, fejlődj!